Renovatie Openluchtcentrum Brasschaat

Bouwheer :
OLO vzw

Architect :
Archimo Architecten

Aanvang van de werken :
September 2019

Einde van de werken :
Maart 2020

Bedrag :
€uro 1.008.529,09

WERKBESCHRIJVING: Renovatie paviljoen Lange Wapper tot kinderdagverblijf

Dit project was reeds gestript voordat wij aan de slag gingen.

Ook het buitenschrijnwerk was apart uitgegeven. Dit zou tegen 18/10/2019 geplaatst zijn. Hiermee moesten wij rekening houden in onze planning, zodat we na de plaatsing van de ramen direct met de chapewerken van start konden gaan.

Het project moest op zeer korte termijn afgewerkt worden. Daarom hebben we voorgesteld om te werken met gyproc in plaats van metselwerk + bepleistering. Dit zorgde ervoor dat we niet te kampen hadden met droogtijden.

Het bestaande gebouw is opgesplitst in verschillende takken (leeftijden): baby’s, peuters, kinderen,… Voor elke afdeling werd er een polyvalente zaal gemaakt met bijhorend sanitair en keuken. Voor de baby’s en peuters werd er ook in slaapgelegenheid voorzien.

Aan de buitenzijde is het volledige gebouw ingepakt met crepi, gecombineerd met houten gevelbeplanking. De bestrating en riolering zijn ook vernieuwd omdat er nu verschillende toegangen zijn.