Verbouwing koetshuis tot Dienstencentrum Zoniënzorg – st.Pieters-Woluwe

Bouwheer :
Zoniënzorg VZW - St.Pieters-Woluwe

Architect :
Arch.Stefan Martens - Brussel

Aanvang van de werken :
April 2018

Einde van de werken :
December 2018

Bedrag :
€uro 656.657,79

WERKBESCHRIJVING : Renovatie

In Sint-Pieters-Woluwe werd het voormalige koetshuis in de Orbanlaan volledig gerenoveerd tot lokalen voor het dienstencentrum Zoniënzorg.
Na de volledige ontmanteling, werden nieuwe vloerplaten en verdiepingsplaten opgetrokken.
Ook het buitenschrijnwerk werd volledig vernieuwd.
Centraal werden toiletten en een trappenhal voorzien, waarin ook een lift zijn plaats kreeg. De trappen werden uitgevoerd in ter plaatse gestort beton.
Er werden nieuwe vloerbekledingen geplaatst in gegoten PU, eiken parket en keramische vloertegels. Op het vloerverwarmde gelijkvloers werd de ontmoetingsruimte voorzien van een volledig ingerichte keuken in Poolse den.
Op de verdiepingen, werden enkele bureauruimtes, een ontmoetingslokaal en 2 kitchenettes ingericht.
Tussen de eerste en tweede verdieping werd een vide gecreëerd. Tevens werd aan de buitenzijde een nieuw terras aangelegd. De daarbij horende nieuwe noodtrap werd eveneens opgetrokken in ter plaatse gestort beton.
Het sanitair warm water wordt geproduceerd met behulp van een zonnesysteem met zonneboiler.