Verbouwen Latemse Kluis – St.Martens-Latem

Bouwheer :
Dhr. Herman De Bode - Brasschaat

Architect :
Architektenbureau Maarten Dobbelaere - Gentbrugge

Aanvang van de werken :
Mei 2016

Einde van de werken :
Januari 2018

Bedrag :
€uro 972.408,00

WERKBESCHRIJVING : Restauratie

De Latemse Kluis, een opmerkelijk gebouw in de bossen van Sint-Martens-Latem, kreeg een grondige renovatie. De renovatie kon worden opgedeeld in 2 delen, namelijk enerzijds de bouw van een woongelegenheid op het gelijkvloers en de inrichting van een expositieruimte op de bovenverdieping.

De 2 bovenverdiepingen werden omgebouwd tot één enkele hoge verdieping. Het ogivaal dak werd hierbij helemaal verhoogd en geïsoleerd. Aan de binnenzijde werd de typische honingraat structuur vakkundig gerestaureerd.

Het gelijkvloers werd volledig gestript en herverdeeld.  Het oorspronkelijke afdak werd mee in het woonvolume geïntegreerd door de openingen dicht te zetten met grote raampartijen.

Dit unieke gebouw werd voorzien van de modernste technieken m.b.t. klimatisatie en is nu klaar voor de toekomst.