Restauratie speelplaatsgevels vleugel A & B St.Lievenscollege – Antwerpen

Bouwheer :
Restauratie speelplaatsgevels vleugel A & B St.Lievenscollege - Antwerpen

Architect :
Maat_Werk Architecten - Antwerpen

Aanvang van de werken :
November 2016

Einde van de werken :
December 2018

Bedrag :
€uro 1.551.843,70

WERKBESCHRIJVING : Restauratie

Een paar jaar na de restauratie van de monumentale voorgevels, zijn nu het dak en de speelplaatsgevels aan de beurt. Niet alleen de gevels, maar tevens de wingerd die deze gevels begroeit, hebben een erfgoedwaarde. Dit alles maakt de uitvoering van deze opdracht vrij complex en is extreme behoedzaamheid geboden. De wingerd wordt los gemaakt van de gevel en gehecht aan een tijdelijke stelling. Aansluitend kan de gevel gereinigd worden en, waar nodig, het beton gesaneerd en hersteld worden. Ook het oude voegwerk in Frans snijwerk werd, zo nodig, vernieuwd en/of hersteld.
Tevens moest het dak dringend aangepakt worden. Na het plaatsen van een tijdelijke overkoepeling konden het dak en de pannen hersteld, gerestaureerd of vervangen worden.
Het originele houten schrijnwerk werd in de jaren ’70 vervangen door metalen schrijnwerk. Voor de restauratie van het schrijnwerk werd nu terug geopteerd voor Europees hout in de oorspronkelijke kleuren, maar wel met dubbele beglazing.