Renovatie Turnzaal O.L.V.Instituut Pulhof – Berchem

Bouwheer :
VZW O.L.V.-Instituut Pulhof - Berchem

Architect :
LEEV-Architectuur - Turnhout

Aanvang van de werken :
December 2017

Einde van de werken :
Juni 2018

Bedrag :
€uro 285.294,18

WERKBESCHRIJVING : Renovatie

De sportvloeren van beide turnzalen hadden hun beste tijd gehad. De vernieuwing hiervan bracht enkele uitdagingen met zich mee. Rekening houdend met de bezetting van de zalen werd een gefaseerde uitvoering ingepland en eerst de zaal van het secundair aangepakt. Op 4 december moesten de werken starten zodat de ruwbouw met volledig nieuwe ramen en een nieuwe sneldrogende chape klaar zouden zijn vóór de kerstvakantie. Tijdens de vakantie kon de chape voldoende drogen om afgewerkt te worden met 2mm PU-gietvloer op 6mm rubberen mat, voor een betere demping.

De Lagere school had een veel slechtere bestaande ondergrond, waarop een intussen loskomend tapijt gekleefd was op een dikke keramische tegel, geplaatst in een zandbed. Om grote meerkosten te beperken, werd deze bestaande toestand behouden. Het tapijt werd gefixeerd. Vervolgens 2-laags gemonteerde multiplex, geplaatst op rubber pads en afgewerkt met een gelijkaardige opbouw als de andere zaal. Het effect van deze multiplex, met onderliggende luchtlaag, zorgt hier voor een nog betere schokdemping. De luchtverplaatsingen worden hier aan de zaal teruggegeven via speciaal hiervoor voorziene ventilatieplinten. De bestaande kleedkamer, die in het verlengde van de turnzaal lag, werd gekoppeld aan de turnzaal met een nieuwe opening en schuifdeurgeheel van 2,5 bij 3m om zo dienst te doen als berging. Een naastliggend stockagelokaal werd omgetoverd tot aparte kleedkamers voor jongens, meisjes en een ruimte voor de leraar.