Renovatie SB Prins Dries – Antwerpen

Bouwheer :
AG Stedelijk Onderwijs - Antwerpen

Architect :
Architectenbureau Jef Van OEVELEN bvba - Ekeren

Aanvang van de werken :
Maart 2018

Einde van de werken :
November 2018

Bedrag :
€uro 1.092.938,00

WERKBESCHRIJVING : Renovatie
Dit project werd opgedeeld in 3 fases:

Fase 1: start - maart 2018

In deze fase werden 2 blokken aangepakt. In het 1e bouwblok werd het verouderde sanitair gesloopt en volledig vernieuwd. Op het dak werd een dakterras geïnstalleerd dat via een buitentrap bereikbaar is. Alle andere klaslokalen werden ruimer gemaakt en, net als de turnzaal, opgefrist door nieuwe vloerbedekking en schilderwerk.

Tijdens de afbraak en vernieuwing van het zolderdak werd het onderliggende klaslokaal door een enorme tent beschermd tegen weersinvloeden. In het 2e bouwblok is de refter ondergebracht. Door het zeer hoge plafond (+- 6 m) kon deze ruimte horizontaal in 2 verdeeld worden waardoor een extra klaslokaal gecreëerd, van waaruit dan weer een verbindingsbrug gemaakt werd naar het nieuwe sanitair in het 1e blok.

Nog in deze 1e fase werden beide gevels gerestaureerd, 1 gevel werd gekaleid, de andere gevel werd gereinigd, uitgekapt en hervoegd.

 

Fase 2:

Om de hinder van de verbouwingen te beperken werd tijdens de zomervakantie 2018 het oude sanitair afgebroken en vernieuwd. Alle klaslokalen in dit blok werden eveneens opgefrist door nieuwe vloerbekleding, verlichting en schilderwerken. Het buitenschrijnwerk werd volledig vernieuwd: voorgevel/(straatkant) houten schrijnwerk naar origineel ontwerp, aan de achter- en zijgevels werd het schrijnwerk vervangen door onderhoudsvriendelijk aluminium.

Zowel tijdens fase 1 als 2 werd eveneens de akoestiek in alle ruimten verbeterd en aangepast aan de hedendaagse normen.

 

Fase 3: gepland in de zomervakantie 2019

Omwille van diverse bijkomende en onvoorziene werken tijdens de 1e en 2e fase, waren wij genoodzaakt deze extra fase te voorzien om de laatste zones van deze opdracht aan te pakken en af te werken, nl. de nieuwe inkom, inkomdeur en de patio.

De deelopdracht "brandtechnische werken" werd niet door onze diensten uitgevoerd, maar toevertrouwd aan een gespecialiseerde collega.