Renovatie Hangar S – Mechelen

Bouwheer :
Stadsbestuur Mechelen

Architect :
A2d-Architects BV cvba - Tervuren

Aanvang van de werken :
Juni 2017
Einde van de werken :
April 2018

Bedrag :
€uro 1.682.562,17

WERKBESCHRIJVING : Renovatie

Hangar S – Renovatie en herinrichting voormalig postgebouw tot Gemeenschapsvoorziening.

Het voormalige postgebouw werd volledig gestript : binnenmuren, schrijnwerk, technieken, alleen de buitenmuren bleven bewaard. Het isolatieniveau van de nieuwe ramen, het nieuwe dak en de muren werd aanzienlijk verbeterd en gemoderniseerd.

Het aangepaste gebouw biedt nu voldoende ruimte aan :
- Circolitto (circus)
- Boulder (klimvereniging)
- Jeugddienst van Mechelen
De basis voor de herinrichting van het gebouw wordt gevormd door de plaatsing van zeecontainers, die, elk op zich, een specifieke functie vervullen : vergaderlokaal – bergingen – kleedkamers – doucheruimtes – sanitaire cellen,….

Op het enorme Douaneplein werden eerder nog andere gebouwen door verschillende aannemers gerenoveerd, zoals bv. een Skate-shop en een Skate-park

De omgevingswerken van dit terrein zullen in een volgende fase aangepakt worden.