Renovatie BS De Zonnepit – Perceel 1 + 2 + 3 – Vrasene

Bouwheer :
VZW Vrije Basisscholen Kei Beveren

Architect :
Arch. Koen Bogaert - Sint-Niklaas

Aanvang van de werken :
Augustus 2017

Einde van de werken :
September 2018

Bedrag :
€uro 149.856,29 +
€uro   82.514,79 +
€uro 173.488,36

WERKBESCHRIJVING : Renovatie

Het oude gedeelte van de school werd volledig gerenoveerd.  In de eerste plaats werd al het asbest verwijderd en werden de bestaande vloeren uitgebroken en uitgegraven.  Na het ondergieten van de niet-gefundeerde muren en het plaatsen van stevige nieuwe funderingen, werd een volledige nieuwe geïsoleerde vloerplaat geplaatst en een volledig nieuwe tussenverdieping bijgeplaatst.  Hierdoor ontstond een grote nieuwe ruimte, die dienst doet als berging en stockage.  Tevens werd het administratieve gedeelte van de school voorzien van nieuwe sanitaire ruimtes.  De binnendeur en -raamgehelen vormen een ware blikvanger, alsook de nieuwe en ter plaatse gestorte betonnen trap.