Renovatie Boothuisje/Badhuisje – Brasschaat

Bouwheer :
Gemeentebestuur Patrimoniumbeheer - Brasschaat

Architect :
Mertens-Architecten - Stabroek

Aanvang van de werken :
April 2016

Einde van de werken :
September 2016

Bedrag :
€uro 150.988,00

WERKBESCHRIJVING : Renovatie

Dit project omvat de renovatie van het Boothuisje en het bouwen van sanitaire voorziening.  Om dit mogelijk te maken, moest het waterpeil bijna 1 meter zakken, om zo de gemetselde kolommen te kunnen herstellen.  Onderaan werd een stevige stalen constructie geplaatst om de stabiliteit te garanderen.  De onderzijde is volledig geïsoleerd en de buitengevel werd onder handen genomen.  Pleisterwerken zijn hersteld en de houten balkconstructies en lambrisering werden vervangen waar nodig.  Tevens werd het rieten dak hersteld en de poort bij de inkom volledig gerestaureerd.  Het terras is volledig overkapt en afgewerkt met een stalen borstwering met glas.