Renovatie Basisschool Sint-Martinus – Perceel 1 + 2 – Beveren

Bouwheer :
VZW Vrije Basisscholen Kei Beveren

Architect :
Arch. Koen Bogaert - Sint-Niklaas

Aanvang van de werken :
Augustus 2017

Einde van de werken :
September 2018

Bedrag :
€uro 338.956,11+
€uro 271.916,52

WERKBESCHRIJVING : Renovatie

Het oude gedeelte van de school werd volledig gerenoveerd tot administratieve ruimtes, een leraarslokaal met keuken en een volledig nieuw sanitair blok werd bijgeplaatst.  De niet-gefundeerde muren werden ondergoten en nieuwe funderingen werden geplaatst.  Betonnen kolommen moeten het supplementaire gewicht van de volledig nieuwe vloerplaat van de verdieping en de nieuwe dakstructuur opvangen.  Ook het dak werd volledig vernieuwd, vertrekkende van een straalstructuur die de dakbedekking ondersteunt.  Een ter plaatse gestorte betonnen trap zorgt voor de bereikbaarheid van de nieuw gemaakte verdieping.  De aangebouwde nieuwbouw voorziet in toiletblokken voor meisjes, jongens en mindervaliden.  De gevel werd afgewerkt met rockpanel.  Het platte dak doet eveneens dienst als evacuatieverzamelplaats van de nieuw gemaakte verdieping in het bestaande gebouw.