Interne renovatie van 25 woningen – 2020 Antwerpen

Bouwheer :
Woonhaven Antwerpen cvba

Architect :
Woonhaven Antwerpen cvba

Aanvang van de werken :
November 2015

Einde van de werken :
Januari 2017

Bedrag :
€uro 792.941,28

WERKBESCHRIJVING : Renovatie

Dit project omvat de renovatie van 25 eengezinswoningen, opgevat als 1 perceel, van de Sociale Huisvestingsmaatschappij CVBA Woonhaven Antwerpen. De gebouwen zijn gelegen aan de Jaak Gorusstraat 1-26 – 2020 Antwerpen.
De renovatieopdracht omvat het vervangen van de elektrische verwarming door een gasgestookte verwarmingsinstallatie : alle nodige graaf-, kap- en breekwerken, herstellingen, vervangen van bestaande leidingnet, radiatoren en kamerthermostaat, plaatsing van nieuwe gasgestookte condenserende combi-wandketels en thermostatische kranen.  In alle badkamers werden de bestaande sanitaire toestellen, schachtwanden, vloer- en wandbekleding afgebroken en volledig vernieuwd.  De bestaande keukens werden uitgebroken en integraal vernieuwd.  Alle afvoerleidingen werden vernieuwd, ingewerkt in de dekvloer of weggewerkt met een schachtwand en opnieuw aangesloten op de hoofdafvoerleiding in volle grond.  De vloeren in de keuken, inkom, wc en berging werden uitgevoerd met tegels, in de woonkamer met linoleum en afgewerkt met plinten.  Alle elektrische installaties (dd.1990) werden gecontroleerd, aangepast en herkeurd.
De renovatie werd gestart in 3 leegstaande woningen die, na de volledige afwerking, tijdelijk in gebruik werden genomen door bewoners van 3 nog te renoveren woningen. Deze werkwijze vereist een strikte uitvoeringsplanning die zeer nauwkeurig opgevolgd moet worden.