Centrum voor Geestelijke Gezondheid De Pont – Mechelen

Bouwheer :
C.G.G. De Pont vzw - Mechelen

Architect :
Creabo bvba - Boom

Aanvang van de werken :
November 2013

Einde van de werken :
Februari 2015

Bedrag :
€uro 1.876.086,00

WERKBESCHRIJVING : Renovatie

Fase 1 : achterzijde

Heel het interieur van de achterzijde van het gebouw werd volledig gestript tot op de ruwbouw. Aansluitend werden gyprocwanden geplaatst waardoor de indeling van de ruimte volledig werd aangepast. Ramen en deuren werden vervangen, alsook het pleisterwerk. De vloeren werden bekleed met linoleum, i.f.v. duurzaamheid, veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid. Het aangepaste sanitair werd ook opnieuw aangesloten. De stookplaats werd op het dak geïnstalleerd en moest operationeel zijn zodat de achterzijde in gebruik kon genomen worden.
Het esthetische kleurenspel werd ontworpen door een kunstenaar, die ook persoonlijk instond voor de kleurrijke bestikkering. De schilderwerken werden door onze diensten uitgevoerd volgens de richtlijnen van de kunstenaar.

Om de afgewerkte achterzijde af te schermen, werden stofwanden opgetrokken voor de start van fase 2.

Fase 2 : voorzijde

De voorzijde van het gebouw werd eveneens volledig gestript tot op de ruwbouw en gerenoveerd zoals de achterzijde. Ook hier werden alle nutsvoorzieningen aangepast en vervangen. Vloeren, schilderwerk en kleurenspel werden gerenoveerd zoals in fase 1.
In fase 2 werd de inkomhal volledig afgewerkt, rekening houdend met de liftinstallatie, die, in nevenaanneming, nog geplaatst moest worden.