HISTORIEK

Een beetje historiek:

Op 08.08.1988 werd PIT Antwerpen nv opgericht met een kapitaal van €45.000 als renovatiepoot van de Duitse bouwgroep Strabag AG.  Deze bouwgroep had 70% van de aandelen in handen.

In de beginfase legde het bedrijf zich toe op de renovatie van sociale woningbouw complexen en de modernisering van appartementen voor de  diverse huisvestingsmaatschappijen in Vlaanderen en het Brussels hoofdstedelijk gewest. In een latere fase werd dit uitgebreid met gevelrenovaties, de restauratie van monumentale gebouwen en het uitvoeren van onderhoudswerken in de Antwerpse havenindustrie.

Begin 2001 beschikte PIT over een staf van een 50-tal medewerkers. In dit jaar werden de diverse PIT bedrijven in overleg met de hoofdaandeelhouder (Strabag België) verzelfstandigd. Op dat moment nam Etienne Orens, de respectievelijke zaakvoerder en stichter van het bedrijf, de aandelen van het bedrijf over.

Omwille van de verdere expansie is PIT sinds augustus 2004 van Hoevenen naar de industriezone te Kapellen verhuisd. Momenteel werken wij met een 95-tal medewerkers vanuit een nieuw kantoorgebouw met bijbehorend magazijn en atelier.

In 2007 werd PIT  opgenomen in de groep Eiffage Benelux welke zelf deel uitmaakt van de Franse bouwgroep Eiffage. Eiffage is het 5de bouwbedrijf op de Europese ranglijst en realiseert een jaaromzet van zo'n 16,5 miljard euro. Verder is het een unicum dat de medewerkers instaan voor 30% van het aandeelhouderschap van het kapitaal van Eiffage wat getuigt van een grote verbondenheid van het personeel met de groep.

Vandaag bouwen al onze medewerkers dag na dag aan de toekomst van uw patrimonium van morgen.   Het handhaven van vaste waarden vormen hiervoor de grondslag.


PIT Antwerpen NV | Starrenhoflaan 27 | 2950 Kapellen  | T: 03 605 14 33 | F: 03 605 14 76 | info.PIT@eiffage.com | Privacy & cookie policy


Webdesign by B-CREATIVE