BO ‘De Leerexpert’ Antwerpen – uitbreiding en renovatie

Bouwheer :
AG Stedelijk Onderwijs - Antwerpen

Architect :
AG Stedelijk Onderwijs - Antwerpen

Aanvang van de werken :
Mei 2018

Einde van de werken :
Februari 2019

Bedrag :
€uro 1.006.716,20

WERKBESCHRIJVING : Renovatie

Deze werken waren noodzakelijk om dit gebouw zo veel mogelijk aan te passen aan de noden van een school voor bijzonder onderwijs.

De uitvoering van deze werken werd origineel gepland met bezette klassen tijdens de werken maar al snel werd duidelijk dat dit onbegonnen werk was en een oplossing werd gevonden in containerklassen. Ook werden cruciale en intensieve werkzaamheden bewust tijdens de vakantieperiode ingepland.

Zo is er nu een speciale 'crisisruimte' voorzien waar de kinderen even met zichzelf kunnen zijn, zonder het risico zichzelf of anderen te kwetsen. Tevens zijn er nu zeer toegankelijke rustcellen voorzien in de ruimtes tussen de klaslokalen. De binnentuin werd overkapt in hout skeletbouw zodat een nieuwe ruimte ontstond die nu plaats biedt aan een refter uitgerust met een aangepast ventilatiesysteem en moderne kookeilanden.

Aparte plaatsen en ruimtes werden ingericht als knutselatelier, archief en doucheruimte voor het personeel.

Het nieuwe sanitair werd heringericht in de vroegere refter.

De buitenaanleg werd gegund aan een hierin gespecialiseerde aannemer maar de plaatsing van de vier voorziene luifels werd geplaatst door PIT Antwerpen NV.